گوجه سبز جزو اولین میوه هایی است که در بهار به بازار می آید و اگر به مقدار مناسب مصرف شود خاصیت مسهل ندارد و تنها ممکن است خوردن نشسته آن میکروب هایی را وارد بدن سازد که به ناراحتی های گوارشی از قبیل دل درد و اسهال منجر شود.
این میوه چون حاوی برخی ویتامین ها و نیز پیش ساز ویتامین A است برای کمک به درمان شب کوری و نیز رشد بدن ( در صورت مصرف تمام مواد غذایی دیگری که مورد نیاز کودکان است ) مفید است. گوجه سبز دارای ویتامین های B  وC  است و به همین دلیل برای آرامش اعصاب نیز مفید است. البته مصرف زیاد آن حالتی از حساسیت موقت را در دهان و دندان های مصرف کننده ایجاد میکند. هر 100 گرم گوجه سبز 30 کیلو کالری انرژی دارد.
مصرف مناسب گوجه سبز کاملا تمیز و ضدعفونی شده به صورت کمپوت خورش و ترشی هیچ گونه خطری را متوجه مصرف کننده نمیکند و مواد مغذی مناسبی را نیز به بدن میرساند.

خواص غذایی گوجه سبز

گوجه سبز  به میوه ی درختان مختلفی که متعلق به نژاد PRUNS از خانواده ی ROSE هستند، اطلاق می شود. بر پایه ی نوشته های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت 2000 ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. گفته می شود که این گیاه از طریق سوریه یا ایران به یونان آورده شده است. درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می آیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوه ای و ظاهر نامطلوب میوه ی گوجه سبز می شود. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال 4 روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورش ها  مصرف می شود. این میوه غنی از ویتامین C  ، اسید مالیک، اسید سیتریک است. مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود.

خواص درمانی

CULPEPES، گیاه شناس معروف قرن 17 عقیده داشت که مصرف گوجه سبز برای بهبود طعم دهان مفید است و پختن برگ های درخت گوجه سبز در سرکه می تواند در درمان کرم های حلقوی موثر باشد. از خواص دیگر این میوه ، خاصیت مسهلی آن است که به خوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشار خون  و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معدی- روده ای است.

گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می شود، از این رو می تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان  دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند.

مطالعات نشان می دهد که این میوه می تواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین به دلیل وجود اسید اسکوربیک ( ویتامینC )، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می شود.

ارزش غذایی 100 گرم گوجه سبز

کربوهیدرات 51/8 گرم ، چربی 84/2 گرم ، پروتئین 6/1 گرم ، فیبر خام 5/0 درصد .

با مصرف 100گرم گوجه سبز ، 5 درصد ویتامین A  ،1/2 درصد ویتامینB1  ( تیامین ) ، 9/1 درصد ویتامین B2  ( ریبوفلاوین ) ، 8/2 درصد نیاسین  ، 13 درصد ویتامین C ، 5/1 درصد کلسیم  ، 2/2 درصد فسفر  ، 5 درصد آهن  و 6/3 پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می شود