آشپزی- نان و پنیر و هندوانه یكی از سالم‌ترین و بهترین عصرانه‌ها یا حتی شام‌های تابستانی است كه شما برای تنوع می‌توانید همین تركیب را به صورت سالاد آماده و با نان یا حتی بدون نان میل كنید. شیرینی هندوانه در تركیب با شوری پنیر بسیار دلچسب است. در ضمن با اضافه كردن مغز تخمه آفتابگردان و زیتون، در بافت سالاد نیز تنوع ایجاد می‌شود. این سالاد در تركیه به‌عنوان یكی از سالاد میوه‌های سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مواد لازم برای 4نفر:
- هندوانه؛ نیم كیلوگرم (بدون پوست)
- پنیر فتا؛ 130 گرم
- مغز تخمه آفتابگردان؛ یك مشت پر
- زیتون ساده؛ 10 تا 15 عدد
 
روش تهیه:
1 - تخمه‌های هندوانه را خارج كرده و آنها را به قطعات متوسط مثلث‌شكل خرد كنید. پنیر فتا را نیز به صورت نگینی خرد كنید. حالا ظرف گودی آماده كرده و هندوانه، پنیر فتا، مغز تخمه آفتابگردان و زیتون را در آن بریزید و با هم مخلوط كنید.
2 - در ظرف را بگذارید و مدت نیم‌ساعت در یخچال قرار دهید سپس با نان میل كنید.

نكته: در صورت امكان، ابتدا هسته زیتون‌ها را بیرون آورده و بعد به بقیه مواد اضافه كنید.